Nej, det är kanske inte så kul: men är man född under I.G.Y. sätter det sina spår. Samma år som Sputnik skickades upp, således, 1957, i Sundbyberg. Flyttade som nioåring till Västervik, Småland.

Har, liksom de flesta, innehaft ett antal arbeten, från sjukvårdsbiträde till dammsugarmontör. Studier på Sjöviks Folkhögskola och vid Uppsala universitet: litteraturvetenskap, nordiska språk, historia, teologi. Redaktör för Bonniers Litterära Magasin 1984-1990. Frilanskritiker, främst i Dagens Nyheter, från 1990.

Min första "roman", om den kan kallas så, var Vindmakaren, som vann en pristävling BLM arrangerade 1983. 1985 kom en något tjockare roman - se under "böcker".

Lärare blev jag aldrig, men det har gått hyfsat att försörja sig på skrivandet. Jag tror att jag arbetat med nästan varje led i det litterära kretsloppet, från bibliotek och bokhandel till dagstidningskritik samt, naturligtvis, att skriva fiktion. Är sedan 1978 bosatt i Uppsala.  Gift, två barn samt aningen bortskämd katt. (Uppland skulle vara intressantare om det lutade litet.)

"I.G.Y."? Står för "International Geophysical Year", juli 1957- december 58. Ett år vikt åt studier av jordens plats i rymden. (Året valdes för att solfläckaktiviteten var hög den perioden.) Donald Fagen gjorde 1982 en bra låt med samma namn, på skivan "The Nightfly". Jag tror den säger allt.